Nyheter på www.rollspel.com under 2001
Du kan även hitta nyheter från 19981999, 2000 och  2002 genom att följa länkarna

Uppgörelsen (pdf) (01-12-31)
Äntligen kan du spela sista delen av Westerns konventskampanj De Utstötta hemma också. Rollpersonerna har nu kommit fram till Wyoming, bara för att upptäcka att allting inte är perfekt där heller.

Sverox Fantastiska Fakta (01-12-11)
Du missar väl inte Åke Rosenius nya skämtserie? Den publiceras i Sverox, men hamnar naturligtvis även i Rosenius Skämtarkiv!

Venus i Space 1889 (pdf) (01-12-06)
Anders Blixt ger en kort kronoogi och berättar vad som är känt om drakliljenektar.

Det som göms i snö... (pdf) (01-10-21)
Vädrets makter är inte nådiga mot rollpersonerna i detta Western-äventyr som utspelar sig i Colorados vildmark. Äventyret är lagom långt för en spelkväll, som lär ge en och annan kalla kårar.

Stockholm by night (pdf) (01-10-10)
Nu kan vi äntligen presentera Mikael Hellströms Vampireartikel Stockholm by Night, som tidigare varit publicerad i Sverox nr 7/8.

1856: Kalla vindar över Kansas (pdf) (01-10-09)
Det blodiga Kansas skakas av våldsamma motsättningar i slaverifrågan. Äventyret utspelar sig flera år innan Inbördeskiget bryter ut, men de händelser rollpersonerna dras in i är allt annat än fredliga... Ta del av den första fristående delen av Andreas Williamssons äventyrsserie. Illustratören Nicklas Lundqvist visar sig här för första gången i Western-sammanhang, men det blir definitivt inte den sista.

Nya figurer och terräng (01-09-29)
Nu har vi utökat sortimentet för alla som spelar Western Figurspelet ännu mer. Ett flertal laglösa och uppbådsfigurer har tillkommit - både till fots och som ryttare. Dessutom hittar du nu en del cool terräng, till exempel barrikader och en nedbrunnen husruin.

Orcher i Trudvang (pdf) (01-09-25)
Länge har flamman av striden om orcherna i Trudvang brunnit. Varför fanns de inte med? Eller finns de med, fast med annat namn? Måste de finnas med? Glöm nu allt det där, här kommer Orcher i Trudvang, en inofficiell skildring av dessa bestars ursprung. Inspirationen är hämtad från de renaste av källor: The Hobbit, Lord of the Rings, Monsterboken och Drakar och Demoner! Skriftställare är som vanligt Måns Skanke. Ladda hem version 1.0 redan idag!

Ankor i Trudvang (pdf) (01-09-25)
I och med att Orcher i Trudvang släppts har även Ankor i Trudvang fått en ansiktslyftning. Allt annat är som det var innan, men för att fira att Orcher i Trudvang kommer att finnas tillgänglig på rollspel.com från och med idag, har även Ankor i Trudvang flyttat med! Från och med nu är det hit du går när du vill veta allt om Måns Skankes rön om ankorna. Ladda hem version 1.2 nu!

Massakern vid Flanders Hill (01-09-25)
Första onsdagen varje månad är du välkommen att vara med och spela Westerns Figurspel med på Absolut Spel. Här hittar du en krönika över förra spelningens händelser, och vi har hört rykten om att klanen McKay är på väg västerut för att utkräva hämnd...

The Western Telegraph (pdf) (01-09-08)
Efter en lång tids tystnad börjar det hända saker igen... Först ut är ett nytt nummer av The Western Telegraph där Dexter Gleasons heder återupprättas, Colorado Cripples varit inblandade i en märklig strid och mycket mer. Läs själv denna nättidning som utspelar sig helt i Westerns kampanjvärld.

Midsommarmarknad (01-07-04)
Läs Kalle Edgars stämningsfulla äventyr till Drakar och Demoner. Utöver äventyret ges en bra beskrivning av staden Ardin, komplett med karta.

Buffalo Soldiers (01-07-04)
En artikel om svarta soldater av Michael Leck.

Apacher (pdf) (01-07-04)
En artikel om Westerns mest fruktade krigare med äventyrsuppslag för hur man spelar en kampanj som apacher.

Sarah - En novell av Daniel Nordin (01-07-04)
Läs denna nya fristående del i novellserien En Mördares Samvete.

Korthajar (01-07-04)
Här hittar spelarna tipss och trick kring hur de kan tjäna pengar på sina färdigheter, och spelledaren får några äventyrsuppslag.

Principia Automatae (pdf) (01-07-04)
Om självgående maskiner i Gondica

På Westernfronten en del nytt (01-07-03)
Westerns senaste nyhetsbrev, som prenumeranterna fick förra veckan sedan finns nu uppe.

Veckans Västern i TV (01-07-01)
Här hittar du alla västernfilmer och dokumentärer som visas på TV under den kommande veckan.

Döden drog förbi... (01-06-12)
Missa inte den senaste delen i Daniel Nordins novellserie En Mördares Samvete. Denna gång blir Robert Michael Cairn indragen i ett ranchkrig.

Uppbrottet (pdf) (01-06-06)
Missade du andra delen i Westerns konventskampanj De Utstötta på GothCon? Nu kan du spela äventyret hemma istället. Äventyret utspelar sig 1874, under en boskapsdrivning från Texas till Wyoming.

Konspirationer i Gondica (pdf) (01-05-29)
Här hittar du matnyttig information om De Blå Ryttarna, konspirationer och hemliga sammanslutningar.

Hemkomsten (01-05-14)
Missade du första delen i Westerns konventskampanj De Utstötta på GothCon? Nu kan du spela äventyret hemma istället. Äventyret utspelar sig i Texas 1874, och rollpersonerna har ett hårt rasistiskt samhälle emot sig.

Brevet till Edna (01-05-12)
Då Eva Florén, aka Lady Silverwolf, vann teckningstävlingen om den mest stämningsfulla bilden till Western fick hon alla att fundera på historien bakom bilden. Nu har hon skrivit den:-)

Ladies of Chaos (01-05-11)
Läs Fredrik Derefeldts äventyr där rollpersonerna möter några förvillande lika damer, en oerhört envis och irriterande lagman och mystiska mordfall. Går även att ladda hem i pdf-format.

Bröderna Stevenson (01-05-08)
I den sjunde delen i Daniel Nordins novellserie En mördares samvete ser det riktigt mörkt ut för Robert Michael Cairn.

Utökat persongalleri i Purgatory (01-04-22)
Stifta bekantskap med Adam Kowalka, Colorados främste spårare, som skrivits av Peter Larsson.

Russel Boyd i Purgatory (01-04-22)
Läs Peter Larssons nya novell, där människojakt i Colorados vildmark är en viktig ingrediens.

Camarillans guldålder (01-04-18)
1770-talet kan kallas Camrillans guldålder, och det är enligt artikelförfattaren Mikael Hellström inte utan anledning...

Nerver i gungning? (01-04-17)
Den sjätte delen i Daniel Nordins novellserie En mördares samvete finns nu att läsa. Nästa vecka kommer nästa del.
Western Boxen (01-04-11)
Nu har Western Boxen äntligen kommit ut. Missa inte detta välmatade kraftpaket till Western - det kompletta rollspelet. Beställer du direkt från oss kan du dessutom köpa lyxvarianten Western Grande, eller den välmatade Western CD:n separat.

The Western Telegraph #13 är här! (01-03-18)
Extra, extra! Read all about it! Det var länge sedan sist, men här hittar du ett oerhört välmatat nummer av The Western Telegraph.

En brutal lagman (01-03-18)
Kansas Citys lagman är inte att leka med... Detta är femte delen i Daniel Nordins novellserie En mördares samvete. Nästa vecka kommer nästa del.

Dags att lämna Mexiko (01-03-12)
Robert Michael Cairn tvingas lämna Mexiko bakom sig under dramatiska omständigheter... Detta är fjärde delen i Daniel Nordins novellserie En mördares samvete. Nästa vecka kommer nästa del.

Veckans Västern i TV (01-03-12)
En välmatad västernvecka, utan några speciella höjdpunkter väntar.

Rollformulär - Drakar och Demoner (01-03-05)
Rickard Mattsson har tagit fram ett fyrsidigt rollformulär till Riotminds nyligen släppta 6:e upplaga av Drakar och Demoner.

Bankrånet i Caborca (01-03-05)
Robert Michael Cairn leder ett bankrån som inte går riktigt som planerat... Daniel Nordin har skrivit novellserien En mördares samvete. Nästa vecka kommer nästa del.

Rollformulär -Vampire The Dark Ages (01-03-05)
Rickard Mattsson har gjort ett tvåsidigt rollformulär till White Wolfs populära spel.

Robert Michael Cairns sista tårar (01-02-25)
Följ historien om Robert Michael Cairn, även känd som El Gringo Diabolo. Daniel Nordin har skrivit novellserien som heter En mördares samvete. Nästa vecka kommer nästa del.

Vi glömde nämna EldCon! (01-02-25)
Då vi presenterades vårens och sommarens konvent glömde vi bort att nämna EldCon i Lindesberg. Självfallet skall vi dit och arrangera Western:-)

Ny sändning Western-figurer (01-02-19)
Nu finns alla de gamla figurerna, + 56 helt nya! Samtidigt som vi utökade sortimentet gjorde vi också en rejäl genomgång av och förändringar i de tidigare packen. Med bland nyheterna hittar du fler apacher, prisjägare, blårockar och prärieindianer.

En mördares samvete (01-02-18)
Var med redan från början då Daniel Nordins stämningsfulla novellserie drar igång. Den här veckan tar han med oss på en resa längsmed Santa Fé Trail, och redan nästa vecka kommer nästa del.

Konventsvåren är kommen! (01-02-16)
Det börjar bli dags att planera vårens och sommarens konvent. Här hittar du vilka konvent vi åker på och vad vi arrangerar där!

Westernnyheter (01-02-16)
Westerns senaste nyhetsbrev, som skickades till nyhetsbrevsprenumeranterna i början på månaden finns nu uppe. Här hittar du bl.a. information om godsaker i nästkommande nummer av Codex och Runan.

Liten reseparlör i Gondicas värld (01-02-15)
Anders Blixt har sammanställt två ordlistor till Gondica, en från svenska till lashonnu och en lashonnu - svenska. Båda finns att ladda hem i pdf-format.

Mesmerism (pdf) (01-02-12)
Ny ekomantisk magi till Gondica beskrivs i denna artikel av Erik Sieurin. Artikeln är 6 sidor lång.

Den mest stämningsfulla bilden (01-02-04)
Eva Florén vann tävlingen, trots hård konkurrens. Det som fällde avgörandet var att hon fick juryn att börja fundera på historien bakom motivet. Vill även du fängslas? Du hittar bilden här!

"Husregler" (01-02-01)
Här hittar du en knippe frivilliga extraregler till Western, t.ex. hur hagel ges en ökad spridning, hur man regelmässigt hanterar patronkonvertering av revolvrar, inflationen och dollarns värde 1840 - 1900, rollpersoners åldersförändringar samt hur man kan modifiera framslagningen av äldre rollpersoner.

Nya recensioner uppe! (01-01-28)
Nu kan du hitta Runans recensioner av Laglöst Land och Westerns Spelledarskärm här på sidan också. Varför nöja dig med vårt ord på att Western är bra, när du kan se vad andra skriver också!

Björnens brödraskap (pdf) (01-01-26)
Bland Kordi-bergens minotaurer förekommer en sammanslutning av män som dyrkar Björnens Ande. De kallas Björnens brödraskap. I denna artikel hittar du mer om dem och denna nya magityp, endast för minotaurer.

Välkommen till Purgatory (01-01-03)
Purgatory är en liten håla i södra Colorado vid sidan av de stora genomfartslederna och lagen. Redan nu finns en utförlig beskrivning med kartor, personer och rykten som kan fungera som äventyrsuppslag. Inför framtiden kommer Purgatory att växa fram alltmer här på www.rollspel.com.

Aristosofiska organisationer (pdf) (01-01-03)
En ofantligt matnyttig artikel till Gondica författad av Erik Sieurin. Här presenteras några olika aristosofiska organisationer utförligt tillsammans med slp:s och äventyrsuppslag - ett måste för alla Gondica-spelare!

I en vit vinter (01-01-03)
Stifta bekantskap med Russel Boyd i denna actionpackade Westernnovell i vintermiljö - med lite tur kommer Peter Larsson att skriva fler noveller om honom framöver.

Gigantisk Westerntävling med Runan!
Rävspel, Runan och Absolut Spel anordnar hela 3 Westerntävlingar samtidgt, med massor av priser till kreativa tävlanden. Läs mer här!

Panterspindel (01-01-03)
Här hittar du ett otäckt odjur till Gondica.