Nyheter på www.rollspel.com under 2002
Du kan även hitta nyheter från 19981999, 2000, 2001 och  2003 genom att följa länkarna

Legender åter i tryck (02-12-23)
Vi har nu gjort en extra upptryckning av de två äventyrssamlingar Legender från Wyoming och Montanta och Legender från Arizona och New Mexico. Även denna gång är upplagan begränsad så om du vill du vara säker på att få ett ex beställ redan idag, från oss eller någon av våra återförsäljare.

Gondicas Bestiarium på tryck! (02-12-19)
Gondicas Bestiarium ligger på tryck just nu, i januari kan du ha ditt eget ex av Gondicas första supplement. Du kan förhansdbeställa ditt ex nu!

Nyhetsbulletin om Gondica (02-12-19)
Senaste nytt från Gondicas värld.

Djävulens Högra Hand (pdf) (02-12-03)
Djävulens Högra Hand är ett tvåsidigt miniäventyr till Western, författat av Peter Hedman och illustrerat av Nicklas Lundqvist.

Gord Vandraren (pdf) (02-11-25)
Peter Bergting presenterar här en av Trudvangs Krigare: Gord Vandraren och hans sjungande svärd Nåidtunga. En riktig godbit för alla Drakar och Demoner spelare.

Senaste nytt om Western (02-11-25)
Här hittar du det senaste om vad som händer med Western, nya supplement, konvent, filmer, med mera.

Free Haven (02-11-24)
Läs Emil Kraflings stämningsfulla novell i Westernmiljö. Ingenstans går en stackars laglös säker...

Nyhetsbulletin om Gondica (02-10-07)
Senaste nytt om Gondicas Bestiarium och Abyssos.

Slåtterdrakar i Trudvang (pdf) (02-10-04)
Ett av det värsta monster som vandrar i Trudvangs marker är utan tvekan den best som Måns Skanke beskriver som slåtterdraken. Men hans motståndare tvivlar. Ett sådant sjukt vidunder kan inte ha kommit från någon annanstans än Skankes feberhärjade hjärna. Ta en titt och bedöm själva! Slåtterdraken är speciellt skapad för att användas av spelledare som har spelare som tror att deras rollpersoner är oövervinneliga! Ladda hem version 1.0 redan idag.

Mot Jesuiternas försvunna gruva (pdf) (02-08-20)
Den tredje och sista delen av Expeditionen, årets konventskampanj till Western. Lord Hartingtons sällskap närmar sig slutet på sin resa och den här gången har spåren lett dem till El Paso. Enligt legenden ska en försvunnen guldgruva finnas i området och i den hoppas de hitta Vilhelm Erövrarens Krucifix. De är dessvärre inte ensamma om att leta....

Rosenius strippar (02-08-19)
Men ni får inte se honom naken. Däremot har vi lagt upp sju nya skämtteckningar.

Western Telegraph nr 15 (pdf) (02-08-19)
Extra, extra! Read all about it! Attentat mot Amarillo Bulletin. Tävla i Santa Fé challenge. Brand öderlägger High Hopes i Trinidad. Smaskiga detaljer om Diane Devlin och Kapten McPehrsson. Två banditledare gripna - väntar galgen eller fritagning? Detta och mycket mer kan du läsa om i senaste numret av The Western Telegraph.

Tåg mot Soluppgången (pdf) (02-07-20)
Nu kommer äntligen del 2 i Expeditionen, årets konventskampanj till Western. Äventyret heter Tåg mot Soluppgången och våra hjältar får uppleva märkliga händelser ombord på den nybyggda transkontinentala järnvägen.

Nytt Westernäventyr (pdf) (02-07-04)
Sugen på att äventyra i Montana? Då är Western-äventyret "De Oskyldiga" någonting för dig. Diligensrånare härjar återigen i trakten runt Virginia City, 10 år efter att vigilanteupproret krossade den ökända ligan "De Oskyldiga". Det är rollpersonernas uppgift att ta reda på vilka som nu ligger bakom. Då äventyret från början skrevs för BSK 2001 finns det färdiga rollpersoner till, men det går minst lika bra att spela med egna karaktärer.

Viking Saga (pdf) (02-07-04)
Vi på www.rollspel.com är stolta över att kunna fortsätta delge er supplementen som aldrig kom ut. Sedan tidigare kan du hitta Sverigemodulen till Wastelands, Weamhis - den höga Norden till Khelataar och Ritningens Irrfärder till Western. Nu utökar vi med supplementet som aldrig kom ut till rollspelet Viking: Viking Saga. Hela 118 sidor högklassigt material hittar du här.

De Oskyldiga (pdf) (02-07-04)
Här hittar du en artikel om en av Westerns mest välorganiserade rånarligor, de mest blodtörstiga lyncharna och tips kring hur du som spelledare kan låta dina rollpersoner bli inblandade. Året är 1863, Inbördeskriget rasar österut och guldruschens Montana lämnas i stort sett ifred från militär inblandning.

Klondike (pdf) (02-07-04)
Is, kyla, guld och girighet - här följer en försmak på det kommande Westernsupplementet Klondike. Åren har gått, temperaturen har sjunkit, men en guldrusch är alltid en guldrusch.

Ånga, mörker och mysterier (pdf) (02-07-04)
Anders Blixt om vilka världar som skulle ha kunnat uppstå under den viktorianska eran om den tekniska utvecklingen varit ännu lite mer genomgripande än den faktiskt var... Artikeln har tidigare publicerats i Sverox 23.

Himmel i brand (pdf) (02-07-04)
Himmel i brand - en värld i krig handlar om hur du kan spela klassiska Mutant-kampanjer i andra delar av världen, med andra förutsättningar än Pyri-samfundets Skandinavien. Artikeln har tidigare varit publicerad i Sverox 21.

Inga enkla utvägar (pdf) (02-07-04)
Anders Blixt om rollspelande i J. R. R. Tolkiens Midgård.Artikeln har tidigare varit publicerad i Sverox 22.

Händelser i riktiga Western (pdf) (02-06-13)
Vill du berika dina Western-kampanjer genom att låta spelarna få höra tidstypiska nyheter från Vilda Västern? Red Dust har satt ihop en förteckning över händelser i den riktiga Western som sträcker sig från 1860-talet till efter sekelskiftet.

Mot Vidskepelsens Berg (pdf) (02-05-04)
Nu kan du äntligen spela första delen i Expeditionen - Westerns konventskampanj 2002 hemma också. Missade du äventyret på GothCon kan det vara bra att passa på innan LinCon - för vi ses väl där nästa helg?

Zagrosia tigerns imperium (pdf) (02-05-04)
Anders Blixt, Kim Fallenius och Erik Sieurin presenterar här utförligt tigerns imperium i Gondica.

Luftschiff Voraus! (pdf) (02-05-04)
Greg Horne har skrivit en utmärkt novell på engelska om baron von Richthofens äventyr på mars i Space 1889.

Skepparhistorier (pdf) (02-04-11)
Legender från Gondica som kan tänkas berättas på hamnkrogar, tavernor eller på solstekta skeppsdäck när man inte har vakten. Efter varje liten historia presenteras tre alternativa bakgrunder till den.

Spela soloäventyr på rollspel.com (02-03-27)
Gillade du Ensamma Vargen? Då är det här någonting för dig! Här hittar du de två soloäventyr Åke Rosenius ursprungligen skrev för att spelas via telefon. Barbarian är ett fantasyäventyr och Skymning science fiction.

Besök konvent.sverok.se! (02-03-27)
Tycker du om konvent? Gillar du att besöka konvent, eller tillhör du rent av hjältarna som arbetar på konvent med allt från att arrangera turneringar till att tvätta toaletterna? Eller har du inte kommit iväg ännu, trots att du länge funderat? Oavsett vlket tycker vi att du skall regisrera dig på konvent.sverok.se - då kanske vi ses snart på ett konvent som passar dig!

Minas Tirith (02-03-20)
Anders Blixt spekulerar om infrastruktur och ingenjörskonst i Midgård.

Western rollformulär (02-02-01)
Rollformulären till Western finns nu åter i tryck och kostar, tack vara den sänkta bokmomsen, endast 64 kronor.

Domen i Desperado (02-01-17)
Ett uppskattat konventsäventyr till Western, som definitivt bör spelas med de färdiga rollpersoner som hör till. Anders & Tove Gillbring har skrivit äventyret och Åke Rosenius gjort illustrationerna.

LinCons Legender (02-01-17)
Åke Rosenius skämtar om ett av Sveriges största konvent.

Sänkt bokmoms ger billigare spel (02-01-03)
Vid årsskiftet sänktes bokmomsen i Sverige, vilket gjort att vi kunnat sänka priserna på en stor del av vårt sortiment.

Äntligen komplett figursortiment! (02-01-03)
Efter åtskilligt strul med leverantören har vi nu äntligen fått in ett komplett sortiment av Western-figurerna igen.