Nyheter på www.rollspel.com.
Du kan även hitta nyheter från 19981999, 2000, 2001 och  2002 genom att följa länkarna

Western crowdfunding avslutad (14-09-05)
Vår crowdfunding för Western IV är nu avslutad. Tack alla som hjälpte till att göra den till en stor succé.


Western i bilder (14-05-17)
En exklusiv bildsamling som är numrerad (100 ex) och signerad av Westerns formidable illustratör Lukas Thelin.

Köp Det Gyllene Ögat (14-04-21)
Nu kan du köpa Westernscenariot Det Gyllene Ögat som hade premiär på GothCon. Följ länken och läs mer om scenariot.


Lagerrensning - Western III (13-11-27)
Hjälp oss att tömma lagren innan Western IV kommer. Nu vill vi få tomt i skåpen, så vi rear ut Western III och alla tillbehör till galet låga priser.


Mannen i Svart

Mannen i Svart blev bästa scenario (13-10-26)
GothCons utvärderingar är nu klara och vårt Westernäventyr Mannen i Svart utsågs till bästa scenario, bästa plott, bästa rollpersoner, bästa estetik och bästa användbarhet. Det blev även spelledarnas favorit. Du kan läsa mer om utvärderingen här.


Western IV
Senaste nytt om Western IV
(13-04-11)

Nu har vi gjort en inventering av allt som återstår innan den nya upplagan är klar. Vill du veta fler detaljer? Läs mer om vad vi håller på med här.


Mannen i Svart
Köp Mannen i Svart
(13-04-02)

Nu kan du köpa Westernscenariot Mannen i Svart som hade premiär på GothCon. Följ länken och läs mer om scenariot.


Dags för GothCon (13-03-27)
På fredag börjar årets GothCon. Vi kommer att finnas på plats hela konventet. Besök oss gärna i S202, spela Westernscenariot Mannen i Svart eller Westerns figurspel Guld&Bly.


Priset för ett liv   Sanningens pris
Beställ westernäventyr (13-02-22)
Du kan fortfarande beställa de tryckta utgåvorna av tidigare GothCon-scenarion, fulla med handouts och Lukas Thelins bilder.
Guld & Bly
Guld & Bly på Facebook (12-12-02)
Du har väl inte missat att spelledargänget bakom Guld & Bly skapat en fansite för spelet på Facebook? Väl värd ett besök!

Western IV
Guld & Bly ute nu! (12-11-11)
Westerns figurspel Guld & Bly fyller 15 år på BSK. Det firar vi med en smygrelease av regelboken på BSK.


Western IV
Senaste nytt om Western IV
(12-10-28)

Den nya upplagan till Western rycker närmre, men känner du dig otålig har vi roliga nyheter redan före jul.

Smygpremiär på nya Western (12-04-22)
I väntan på de nya grundböckerna till Westerns nya upplaga släpper vi nu en liten smygpremiär på vad som komma skall. Vi har tryckt upp en begränsad upplaga av Sanningens pris, äventyret vi tog fram till årets GothCon. Det handlar om hemligheter och lögner i den djupa södern. Utöver själva äventyret får du som har Westerns nuvarande regelbok allt du behöver för att kunna spela äventyret, som använder de nya reglerna och den nya formgivningen - till exempel får du den nya träffmallen och alla rollpersoner får förklaringar på vad deras fördelar, nackdelar och specialiseringar innebär.
Blixt i bokform (11-10-09)
Anders Blixt har på kort tid släppt två romaner. "Spiran och Staven" är en fartfylld fantasyroman som ställer frågor som: Vad är ansvar? Vad är plikt? Hur fräter krig sönder individer? Hur långt bör en människa gå för att rätta till ett stort orätt? Äventyrsmiljön är inspirerad av europeisk renässans med sjöfärder, knivslagsmål, sammansvärjningar, svartkonst och alkemiska maskiner, samt en upptäcktsresa längs den ändlösa taigans vida floder. "Iskriget" är en SF-roman som bjuder på alternativ värlshistoria, dieselpunk och mycket annat. Du kan läsa mer om och beställa böckerna via Anders Blixts författarblogg - och gillar du miljöerna och vill använda dem till rollspel rekommenderar vi Anders Blixts rollspel Gondica (renässansfantasy) och Lemuria (dieselpunk).

Senaste nytt om Western IV (11-07-04)
Arbetet med Westerns fjärde utgåva fortsätter framåt, med allt från att träffmallen förändrats och den nya varianten speltestats grundligt till att du kan skaffa dig Specialiseringar till dina vapenkunskaper - fler ju bättre du är med just den vapengruppen. Vi har också fått ett nytt tillskott på illustratörssidan, då amerikanen Chris Appel redan nu sitter och arbetar med helsidesillustrationer i fyrfärg till Dakota & Deadwood.


Priset för ett liv på GothCon (11-07-04)
Äventyret börjar med att sonen till en rik industrialist i Kentucky blivit bortrövad. Hans mor leder en udda samling hårdföra män för att rädda honom. 28 lag spelade äventyret under påskhelgen på GothCon. Priset för ett liv är ett äventyr för 4:e upplagan av Western av Tove & Anders Gillbring med bilder av Lukas Thelin. Äventyret kommer att publiceras på rollspel.com i samband med släppet av Western IV.


REA på Western III (10-12-02)
I väntan på den nya upplagan erbjuder vi därför löjligt låga priser på allt från enskilda böcker till hela paketet (regler och kampanjböcker). Speciellt för denna rea är också att vi för första gången erbjuder ett Westernpaket deluxe med en regelbok i hårdpärm.
Vinnare utsedd i Western tävling (10-12-02)
Nu har vi utsett vinnaren i vår tävling där vi bad er spelare om hjälp att bestämma vilken den sista Rollen i regelboken skulle bli. Roller är olika spelkoncept vi tycker passar bra in spelvärlden, där en del passar bäst ute i vildmarken och andra är mer anpassade för de större städerna. Efter en strid ström av inspirerande förslag bestämde vi oss till slut för denna Roll. Om du klickar på länken får du se vilken det blev, Lukas smaskiga illustration och inte minst vem som vann.
Frihetens pris på GothCon (10-04-20)
En sadistisk vit befälhavare. En grupp buffalo soldiers som tvingas ut på ännu ett självmordsuppdrag. Men allt går inte som planerat... Var ligger dina lojaliteter när allt ställs på sin spets? Frihetens pris är ett actionpackat äventyr för 4:e upplagan av Western av Tove & Anders Gillbring som spelades på GothCon 2010. Äventyret kommer att publiceras på rollspel.com i samband med släppet av Western IV.
Förrädarnas skatt på SSK (09-07-15)
$60.000 i guld. Två rivaliserande gäng. En livsfarlig hemlighet. Välkommen till Förrädarnas skatt, ett actionpackat äventyr för 4:e upplagan av Western av Henrik Örnebring, mångårig Westernmedarbetare och rollspelsförfattare. Missa inte chansen att spela äventyret på Stockholms spelkonvent.
Kalla hjärtan i Göteborg (09-07-15)
Under påskhelgen spelade 28 lag Kalla Hjärtan på GothCon, det första äventyret som är baserat på Westerns fjärde upplaga. Äventyret kommer att publiceras på rollspel.com i samband med släppet av Western IV.
Armory Hall i Fenix 2/09 (09-04-02)
Denna äventyrsplats är en mustig försmak av vad som komma skall till nya Western. Texten är skriven av Petter Bengtsson och beskriver en saloon i New York, och några av de färgstarka personer som håller till där. Petter fortsätter att skriva mer till Western om New York, då han är huvudförfattare till den kampanjbok om denna metropol som planeras till nästa utgåva av Western.
Intervju med Anders Blixt (08-12-05)
Den gamle legenden lever och har nya spelprojekt på gång. Läs Tomas Allvins intervju om spelhobbyn i allmänhet och Wolframfästet i synnerhet.
Western i Fenix under året som var (08-12-05) Du missar väl inte att läsa Fenix? I nr 1/08 kan du läsa äventyret A Conspiracy of One, nr 2/08 bjuder på det ökända fängelset i Yuma komplett med karta, spelledarpersoner och äventyrsuppslag, nr 4/08 har med äventyret Silent Creek, nr 5/08 tar upp alla de legender om åskfåglar som finns, och inte minst hur du kan få in dem i olika typer av äventyr och i nr 6/08 bjuds du på Legenden om Helvetesguldet och ett äventyr kopplat till legenden och guldskatten.
Gondicakartor i pdf-format (07-08-05)
Nu kan du ladda ner en karta över kontinenten Pangaia och en över regionen Vidonoia till Gondica.
Western nyhetsbrev nr 41 (07-08-05) Mycket vatten har hunnit rinna under broarna, men nu har vi lite mer att berätta om igen. Här kan du läsa om utvecklingen av den nya versionen av Western och kommande tillbehör.
Det stora fossilkriget (07-07-24) I Fenix nr 4/07 kan du läsa om det stora fossilkriget i Wyoming. De två arkeologerna Edward Drinker Hope och Othniel Charles Marsh är beredda att göra nästan vad som helst för att överträffa varandra. Artikeln är skriven av Johan Englund och illustrerad av Lukas Thelin.
Gondicaäventyr i pdf-format (07-07-24)
Nu finns följande Gondica-äventyr att ladda ner i pdf-format. Mord och fler visor, Nygard, dödens färg är grön, dödliga planer och i en död poets sällskap.
Din plats på jorden (pdf) (07-05-29)
Din plats på jorden är ett fristående Westernäventyr som utspelar sig i Colorado år 1876. Äventyret spelades ursprungligen på LinCon 2007. Anders & Tove Gillbring har skrivit äventyret och Håkan Jonsson illustrerat.
No Hope Ranch (07-05-29)
I Fenix nr 3/07 hittar du äventyret No Hope Ranch till Western. Ett äventyr som innehåller oväder, hämnd och rivaliserande banditgäng. Äventyret är skrivet att Henrik Örnebring och illustrerat av Lukas Thelin.
Wells Fargo glömmer aldrig! (07-02-19)
Du har väl inte missat senaste numret av Fenix. I nummer 1/07 hittar du en artikel om diligensbolaget Wells Fargo samt detektiven Tomas Hayden Caldwell.
Boxarna slut (07-02-19)
Vi har nu helt slut på Westernboxarna i vårt lager. Men deppa inte för det - vi har fortfarande Westernpaketen till försäljning. De kan även finnas ett fåtal boxar kvar till försäljning i butiker, men när de tagit slut kommer det inte bli några fler.  
Westernpaket (06-11-28)
Nu släpper vi ett mycket prisvärt paket med allt du behöver för att spela Western. Paketet innehåller regelbok i mjukpärm, spelledarskärm, fem rollformulär och tillbehören Arizona och Laglöst Land.
Samtidigt passar vi även på att prissänka en par andra produkter som Arizona för 149:- och Laglöst Land för 99:-.

Dr. Wycombes mirakelelixir (06-11-28)
I Fenix utökade julnummer (nummer 6/06) hittar du en artikel om Dr. Wycombe och hans världsberömda mirakelelixir. Artikeln är skrivet av Henrik Örnebring och illustrerad av Lukas Thelin.
Lemurer - Ny djurart till Gondica (06-11-07)
Vildmarksdjur är inte enbart farligt, utan många vållar bekymmer på annat sätt. Här är en sådan art. Pangaias lemurer är en hov- och hordbärande motsvarighet till apor.
Kuppen i Mission Hill (06-11-07)
Du har väl inte missat senaste numret av Fenix. I nummer 5/06 hittar du Kuppen i Mission Hill - ett 16-sidigt äventyr till Western som handlar om girighet, hämnd och guld. Äventyret är skrivet av Henrik Örnebring och illustrerat av Michael Gullbrandson.

Carrera´s Cantina i Fenix (06-07-19)
I Fenix nr 4/06 hittar du Carrera´s Cantina - en äventyrsplats till Western. På sju sidor kan du läsa om Tuppfäktning, laglösa, prisjägare och misslyckade spelare. Mycket stämning, mängder med konflikter och inte minst både kartor och illustrerade spelledarpersoner.

Skuggor ur det förflutna (pdf) (06-05-27)
Tredje och avslutande delen i Westerns konventskampanj Änglar & Skitstövlar. Bröderna Frank och Bob Hodge, från Pinkertons detektivbyrå, har slagit sig ihop med Clyde Carville och Jonathan Kincaid för att tillsammans avslöja vem som ligger bakom mordet på William Ralston.

Indianskolan (06-05-24)
I Fenix nummer 3/06, som nyligen har kommit ut, hittar du ett äventyr till Western. Äventyret utspelar sig på en indianskola i södra Kansas.

Madenburg (pdf) (06-05-20)
Välkommen till Madenburg, mekanurgernas favorittillhåll bland Vidonias städer. Här möts uppfinnare, spioner och charlantaner från halva världen. Detta är en fyrfärgsillustrerad PDF på 31 A4-sidor som beskriver staden med nyckelpersoner, gillen och skurkar. Dessutom inkluderas nio sidor med nya mekanurgiska underting och ekomantiska droger, samt ett halvdussin förslag på äventyr.

I Mördarnas spår (pdf) (05-11-24)
Spela andra delen i Westerns konventskampanj Änglar & Skitstövlar. Pinkertons detektivbyrå anlitas av William Ralston Jr för att klara upp mordet på hans far och inte minst för att finna arvet på 500 000 dollar som saknas efter mordet. Bröderna Frank och Bob Hodge tar sig an fallet tillsammans med sina kollegor Sean McGregor och Helena Boyle. Ledtrådarna är till en början få, men mycket tyder på att en grupp svindlare under ledning av Clyde Carville kan vara de skyldiga.

Tucsons Demon (05-11-24)
Du har väl inte missat artikeln om Tucsons demon i senaste numret av Fenix (nr 6/05). Artiklen innehåller en beskrivning av den maffialiknande organisationen Kwong Dock Tong i Tucson och deras ledare Fook Yue. Samt en karta över Chinatown och ett flertal äventyrsuppslag.

Hängd Mans Hämnd (pdf) (05-05-09)
Spela första delen i Westerns konventskampanj Änglar & Skitstövlar. Rollpersonerna är en grupp svindlare som återses då ledaren Clyde Carville friges ur Colorados Territoriefängelse.

Dags att köpa Western (05-05-10)
Arbetet med nästa upplaga av Western pågår för fullt. Samtidigt har vi fortfarande några spel kvar i lager av det gamla... Som vi vill bli av med. Därför kör vi en brakrea under en begränsad tid här på sajten, eller vad sägs om ett spel och spelledarskärm för under hundra kronor styck och rollformulär för en femtilapp. Slå till nu, för billigare än så här kommer det aldrig att bli.

Senaste nytt om New Mexico (05-04-22)
Slutmanus är nu inlämnat på New Mexico. Här kan du följa konstruktören Henrik Örnebrings tankar om arbetet med detta välmatade kampanjsupplement.

Deadwood på TV4 (05-04-22)
Du har väl inte missat den prisbelönta westernserien Deadwood som visas på fredagar klockan 22.25 i TV4. Vi kan verkligen rekommenderar Deadwood som ger god inspiration till Westernspelande. Du kan läsa mer om Deadwood på HBOs webbplats.

Western och Lemuria i Fenix (05-04-09)
Senaste numret av Fenix har tema skurkar och innehåller en stor Western-artikel om Brödraskapet. Ett hemligt sällskap i Tucson, som inte skyr några medel. Numret bjuder även på en annorlunda skurk till Lemuria, geologen Albert Sebastian Cox.

Köp Fenix i din butik (05-02-03)
Du har väl inte missat att speltidningen Fenix nu finns att köpa i butiker över hela landet. Följ länken och ta reda på vilken butik I nästa numret kommer du att hitta godbitar till Western och Lemuria.

Nytt Western 2006! (04-11-23)
Nu är det dags - arbetet med en helt ny utgåva av Western har tagit fart, och under 2006 kommer det att se dagens ljus. I det senaste nyhetsbrevet kan du läsa mer om vad som är på gång på Western-fronten

Vidonias tidiga historia (pdf) (04-11-23)
Regionen Vidonia har sett flera civilisationer växa upp, blomstra och vissna. I Gondica-spelet ligger fokus på den Blå Erans 700-tal. I denna PDF får du läsa om vad som hände under erorna dessförinnan, om det ursprungliga Blå kejsardömets grundande och varför det gick under, om Svärdserans natt när Vidonia brann och svalt, samt om när Vikrat den store inledde återskapandet av forntidens storhet.

Stockholmszonen kartlagd (04-11-23)
Hur hittar jag till säkerhetstjänsten, eller till det respektabla etablissemanget Grytan? Konung Asmunds auktoriserade kartritare har nu färdigställt en första kartskiss över Stockholms stad som med fördel kan användas av alla besökande lantbor. Gratis!

På Westernfronten en del nytt (04-11-22)
Vi upptäckte att nyhetsbrevet från i september inte lagts ut på sidan... En del information har redan hunnit bli lite inaktuell, men här finns fortfarande en mängd matnyttigt material.

Western och Lemuria i Fenix (04-11-11)
Du har väl inte missat speltidningen Fenix? Där hittar du officiellt material till svenska rollspel. I Fenix nr 6 bjuder Rävspel på en artikel om hemliga indiansällskap till Western och La Regia Marina - Mussolinis stålnäve i Lemuria.

Hårda bud 1875 (pdf) (04-09-20)
Trummorna, ropen och sångerna ekar genom det karnival-prydda New Orleans. Bland dödskalleprydda liemän, lättklädda dansöser, banjospelare och färgglada monster från helvetet smyger svartklädda revolvermän fram, med ett enda mål i sikte: er död! Men det är inte bara de som jagar er. Hack i hälarna följer New Orleans sheriff och hans mannar, som också vill se er hänga! Och allt detta bara för en väska fylld med papper... på kinesiska?

Den som väntar på något gott... (04-09-19)
Jethro Samson är tillbaka i en ny novell av Ove Boman. Den här gången får vi möta Jethro under hans tidiga år som slav på plantagen i South Carolina och hans medverkan i det amerikanska inbördeskriget.

Senaste nytt om New Mexico (04-09-11)
Nästa släpp till Western ser ut att bli New Mexico. Här kan du följa konstruktören Henrik Örnebrings tankar om arbetet med detta välmatade kampanjsupplement.

Westerngenerator (04-08-07)
Vill du snabbt och lätt kunna ta fram slp:s till Western över nätet? Nu är det möjligt tack vare Westerngeneratorn som utvecklats av Erik Vallgren och Henrik Johansson. Ta chansen att använda detta förträffliga hjälpmedel och befolka dina Westernkampanjer med detaljerade spelledarpersoner.

Senaste nytt om Klondike (04-08-07)
Nu har även Klondike fått en egen designdagbok. Peter Larsson delar här med sig av sina erfarenheter om arbetet med Klondike.

Lancelot Games + Rävspel = Sant! (04-08-07)
Du visste kanske redan att vi som ligger bakom Rävspel en gång i tiden även hade med våra fingrar i Lancelot Games syltburk? Nu har vi fått chansen att blåsa nytt liv i de gamla hedervärda spelen Khelataar och Wastelands.

Messages from Mexico (04-07-04)
Magnus Seter berättar senaste nytt om arbetet med Westerns kommande supplement Mexico.

Kapten Tybrams spökskepp (04-07-04)
Erik Sieurin har skrivit om en gastkramande legend i Gondicas kampanjvärld.

Berättelser från Stockholmszonen (04-07-04)
Läs ett utdrag ur Rävspels första roman, Berättelser från Stockholmszonen av Thomas Allvin och beställ den här!

Mord i Raspberry Vale (pdf) (04-07-04)
Läs det vinnande bidraget i Runans äventyrstävling. L-E Mickos har skrivit och tillsammans med Karolina Bjällerstedt-Mickos illustrerat detta 19-sidiga äventyr. En klassisk mordgåta i en sömnig liten håla.

GothCon luktar skämt (04-07-04)
En uppsjö nygamla skämt från Åke Rosenius. Flera av dem gjordes på plats på GothCon XXV, men här hittar du även årets konventsfoldergodis: GothCons Handbok i Överlevnad.

Sverox fantastiska fakta (04-07-04)
Det var ett tag sedan Åke Rosenius gjorde sin sista skämtteckning till Sverox, så det är på tiden att du kära läsare får tillfälle att skratta åt honom även här.

Ökenrävar (pdf) (04-07-04)
Michael Leck har skrivit och illustrerat detta 6 sidor långa äventyr som utspelar sig i Texas 1873. Det är en actionpackad historia med brutala mord, rånade armétransporter och mexikanska banditer.

Bonner (04-07-04)
Bonner, Utbrytaren (The Outrider) må vara ett avslutat kapitel i bokform, men här återfinns han som spelledarperson till Wastelands.

Vandraren (04-07-04)
Ytterligare en figur från De Överlevande finns färdig att inkorporera i Wastelands kampanjvärld. Denna gång är det Vandraren (The Traveler) som visar framfötterna.

Konsten att skriva konventsäventyr (04-07-04)
Vill du skriva äventyr till konvent? I så fall kan den här artikeln vara något för dig.

Åk på SydCon (04-07-04)
Sommartid är speltid, samt inte minst konventstid. I månadsskiftet juli/augusti är det SydCon som gäller. Du kommer väl? Du kan spela det actionladdade konventsäventyret Hårda Bud 1875 till Western, samt inte minst figurspelet Guld & Bly.

Stats till Western klassiker (04-07-04)
Har du fått tag på de äventyr som gavs ut till de första två upplagorna av Western, men inte orkat konvertera spelledarpersonerna ännu? Då kan du ladda ner statsen här istället!

Sista striden i Querétaro (pdf) (04-05-31)
Sista delen i Westerns konventstrilogi Kejsaren av Mexiko finns nu uppe för nedladdning. Det är ett fristående äventyr som utspelar sig år 1867 under Kejsardömet Mexikos sista dagar.

Ett liv för ett liv (04-05-31)
Missa inte Red Dusts novell i Westernmiljö. Huvudpersonen Jethro Samson är en annorlunda hjälte, som vi hoppas få se mer av i framtiden.

Dubbelspel i Durango (pdf) (04-05-02)
Spela den andra fristående delen i Westerns konventstrilogi Kejsaren av Mexiko. Händelserna utspelar sig under slutet av Frankrikes ockupation av Mexiko, där rollpersonerna dras in i en härva av intriger, stora rikedomar och ond bråd död.

Extra, extra, read all about it! (04-05-02)
The Western Telegraph är äntligen tillbaka - och med ett välmatat nummer. Här kan du läsa om vad en del av rollpersonerna i Westerns kampanjvärld har råkat ut för, alltifrån intervjuer med legendariska oldtimers till reportage om dramatiska händelser.

Gondica, en överblick (04-04-24)
Nu är det lättare att följa utgivningen till Gondica, då vi redovisar utgivna produkter på ett nytt och mer översiktligt vis.

Lemuria Online (04-04-24)
Rävspel och Rävsvans har invigt Lemuria Online,
(http://www.foxtail.nu/lemuria/wiki/), en wiki om den äventyrliga sydkontinenten. Där presenteras många nya fakta om spelvärlden, till exempel om berömda äventyrare. En wiki är en artikeldatabas och ett verktyg för samförfattande. Alla spelare kan där bidra till utbyggnaden av Lemuria-världen till ömsesidig nytta och glädje.

Vägen till Vera Cruz (04-03-20)
Nu kan du spela första delen i Westerns nya konventstrilogi Kejsaren av Mexiko. Äventyret skrevs ursprungligen för BSK 2003 och är helt fristående. Händelserna utspelar sig mitt under Frankrikes ockupation av Mexiko, då rollpersonerna får ett uppdrag av yttersta vikt. De dras in i en virvelstorm av dekadens, dynamit och drömmar om en bättre framtid.

Beställ Lemuria & Abyssos (04-03-20)
Rävspel släpper två nya produkter i påsk: dieselpunkspelet Lemuria och Gondica Abyssos. Redan nu kan du beställa dina ex!

Utrustning i Wastelands (pdf) (04-03-20)
Tack Anders Mattsson som upptäckte och påpekade att det var fel i utrustningslistorna till Wastelands. Nu finns en pdf med Kristoffer Holméns korrekta och kompletta listor uppe.

Western, en överblick (04-02-29)
Nu är det lättare att följa utgivningen till Western, då vi redovisar såväl utgivna som kommande produkter på ett nytt och mer översiktligt vis.

Messages from Mexico (04-02-29)
Läs Magnus Seters andra Designer Diary om arbetet med Westerns kommande supplement Mexiko.

Designer Diary: Western Figurspel (04-02-29)
Tobias Eliasson delar med sig av sina tankar och vedermödor med Westerns kommande figurspel - här kan du följa utvecklingen med detta efterlängtade projekt.

Fenix speltidningen (04-02-29)
I nummer 2 av speltidningen Fenix hittar du två mexikanska roller, ihop med äventyrsuppslag för hur du kan spela under Frankrikes ockupation av Mexiko.

Designer Diary: New Mexico (04-02-29)
Henrik Örnebring har nu kommit en bra bit på väg med de kommande Westernsupplementet New Mexico. Här kan du följa vad som hänt hittills.

Gondica: nyhetbulletin (04-02-29)
Senaste nytt om vad som händer med Gondica, och inte minst det efterlängtade supplementet Abyssos..

Informationsfolder om Lemuria (03-11-10)
Rävspel och Rävsvans Förlag (www.foxtail.nu) har släppt den första informationsfoldern om spelvärlden Lemuria, en dieselpunk-värld i 1930-talsanda. Målet är att den ska lanseras till Gothcon 2004.

Spela Westernäventyret Gatling (03-10-23)
Missade du årets SydCon? Då får du en ny chans att spela Gatling nu. Äventyret är en värdig avslutning på Deliverance-trilogin. Skulle du ha missat de tidigare delarna har rollpersonerna så mycket bakgrundsinformation att det går att köra som ett fristående äventyr.

Mer om Mexikomodulen (03-10-23)
Läs en utförligare beskrivning av vad som väntar i nästa Western-supplement.

 
Arizona (03-10-01)
Nu behöver du inte vänta längre! Arizona har äntligen kommit och går att beställa här. De blev till sist ett välmatat supplement på 120 sidor i hårda pärmar och linnetrådsbindning.

Turneringen avgjord! (03-08-06)
Orchis & Svettis vann Gatling och belönades därför - självfallet - med en gatling (dock i figurspelsskala). Vinnarna av årets trilogi blev Feta Holkar och Ond Bråd Död, som på BSK kommer att kunna hämta ut ett unikt pris, en specialtryckt utgåva av allt Deliverance-material.

Deliverance - the official story (03-07-30)
Inför SydCon har du nu chansen. Här är den officiella berättelsen om vad som har hänt i de två första delarna: Colt och Winchester.

Senaste nytt från Westernfronten (03-07-13)
Efter en lång tids tystnad lättar vi nu lite grand på sekretessen och berättar vad som är på gång - och mycket är det. I vårt nyhetsbrev får du veta mer.

Rävspel och Rävsvans samarbetar (03-07-13)
De två svenska spelproducenterna Rävspel (www.rollspel.com) och Rävsvans (www.foxtail.nu) har inlett ett samarbete. Syftet är att publicera svenskspråkiga D20-moduler. Den första produkten i pipeline är Lemuria, en dieselpunkvärld från 1930-talet, som konstrueras av Anders Blixt och Krister Sundelin. Målet är att den ska lanseras till Gothcon 2004.
Modulerna ska publiceras under båda producenternas varumärken och kommer också att distribueras av båda..

Winchester (pdf) (03-07-04)
Winchester är ett scenario som handlar om vanliga människor som tvingas till ovanliga val. Det är en historia om girighet, splittring och en last vapen. Winchester. Winchester är andra delen i Westerns konventskampanj 2003: Deliverance. Om du missade den första delen, Colt, på GothCon kan du ladda ner den här. Tredje och avslutande delen, Gatling, spelas på SydCon.

Kapitel VII i scenariodagboken (03-07-04)
Hur gick det på LinCon? Och hur ser det ut inför SydCon, med nästa del: Gatling? Följ utvecklingen av Deliverance - 2003 års konventskampanj till Western. Scenarioförfattaren Christoffer Krämer beskriver fortlöpande hur arbetet går framåt, vilka val och avväganden han gör, och mycket mer.

Sverox fantastiska fakta (03-07-04)
Läs de senaste skämtteckningarna signerade Åke Rosenius.

Åk på SydCon (03-07-04)
Sommartid är speltid, samt inte minst konventstid. I månadsskiftet juli/augusti är det SydCon som gäller. Du kommer väl? Det gör vi - med ett rykande färskt konventsäventyr och figurspelet i packningen.

Affischer till filmpresentationerna (03-07-04)
Vi har inlett ett samarbete med Bertil Anderssons utmärkta website Birdman's Westernposters Med hans hjälp har flera av filmerna i Westerns filmarkiv nu försetts med bilder - de svenska orginalfilmaffischerna.

Colt (pdf) (03-05-18)
Missade du chansen att spela första delen i Westerns konventskampanj Deliverance? Här kan du ladda hem det 52 sidor långa äventyret.

Miffian i Hindenburg (pdf) (03-05-18)
Läs Jacob Hamiltons maffiga 23 sidor långa kampanjmaterial till Mutant - Undergångens arvtagare. Här hittar du massor om miffians historia och organisation, samt familjerna Strix, Vulpes, Meles, Mancini och Gabana. Och mycket mer:-)

Rollformulär för äventyr i Midgård (03-05-07)
Spelar du gamla hederliga Rolemaster/MERP? Då är Dan Algstrands rollformulär, ursprungligen gjort med fotosättare, vax, linjetejp, reprokamera, rödtejp och offsetpress en riktig delikatess. Det är 12 sidor A5 - utskjutet för dubbelsidig utskrift på A4 och är gjort för att användas med Rolemaster och RMC I-III.Föredrar du Lord of the Rings har Jacob Hamilton ordnat detta formulär. Båda formulären är i pdf-format. Hoppas ni får kul när ni spelar:-)

Mars: Gold in the Wild North (pdf) (03-05-05)
A Space 1889 adventure setting by Anders Blixt.

Le Joco del Reges (pdf) (03-05-05)
Un schizzo curte ab un Marte phantastic del etate victoriane per Anders Blixt.

Mer mellan himmel och jord (pdf) (03-04-07)
Läs Anders Blixt och Erik Sieurins intressanta artikel om Artemis, en ny himlakropp i vårt solsystem. Åke Rosenius har illustrerat denna artikel som tidigare publicerats i två delar i Sverox.

A Tale of a Sinister Sibling (pdf) (03-04-07)
A Space 1889 adventure written by Åke Rosenius and edited by Anders Blixt with a bow to sir Arthur Conan Doyle.

Bestiarium Errata (03-01-28)
Nu är det första och förhoppningsvis enda felet i Gondicas Bestiarium hittat.

Bestarna som inte fick plats (pdf) (03-01-27)
Nu när Bestiariet äntligen är i tryck kan det avslöjas - allt fick inte rum. Här är ett ötermaliskt bestiarium på sju sidor, med de bestar som inte riktigt 'fick rum i Noaks ark'. Med konstruktörskommentarer av Erik Sieurin.

Gondicas Bestiarium har kommit! (03-01-23)
Gondicas Bestiarium är 48 A4-sidor tjock och kostar 149 kr. Den innehåller ungefär 50 djurarter med olika geografiskt ursprung. Läs om dråpare (t ex sabeltandade tigrar och leoparder), nyttodjur (t ex ridhästar), och de livsfarliga och sägenomspunna bestar som döljer sig i ökensandens djup eller bergsgrottornas mörker. Aristosofernas förvrängda styggelser ägnas stor uppmärksamhet och spelledaren får veta hur han bör konstruera och använda sådant. Gondicas havsmonster är så mäktiga att många endast kan bekämpas med örlogsfartyg. Därför finns där speldata för flera sjöodjur till Gondica-spelets sjöslagsregler.

Game of Kings (pdf) (03-01-23)
Anders Blixt har skrivit en kort "dagboksanteckning" till Space 1889.

Karta över Gorklimsk (pdf) (03-01-23)
Spelar du Space 1889 borde denna karta av Åke Samuelsson vara till nytta och nöje.

Heaven 'n Hell Saloon (pdf) (03-01-12)
En ny uppdatering till äventyrsplatsen Purgatory - här hittar du en detaljbeskrivning av saloonen och livsnerven i den lilla hålan.

Om att dunka bucklare (pdf) (03-01-12)
Erik Sieurin ger tips om hur du bäst fångar swashbucklingkänslan, både som spelare och spelledare.

2003 års konventskampanj (03-01-12)
Deliverance är namnet på Westerns konventskampanj år 2003. Här får du veta mer om de olika delarna och hur arbetet går.

Rosenius strippar (03-01-12)
Åke Rosenius ritar skämtteckningar om spelhobbyn i Sveroks förbundstidning Sverox. Nu kan du läsa fyra tidigare publicerade skämt även här. Vill du slippa vänta? Medlemmar i Sverok får en gratis prenumeration på tidningen om de anmäler sig på www.sverok.se!

Ötermaliska hemligheter (pdf) (03-01-11)
Gondica har sina egna skräckfigurer. Folket på öarna nämner ogärna deras namn, utan säger istället "De Vänliga" eller "De Gamle" för att inte reta dem i onödan. Vill du veta mer? Läs här!

Mississippis flytande palats (pdf) (03-01-11)
Här hittar du mer om flodbåtar i allmänhet och hjulångaren River Queen i synnerhet. Hon är en imponerande syn där hon går längs floden. Här ryms både svåra umbäranden och extrem lyx.

Idelsö - där sillen går till (pdf) (03-01-11)
Här hittar du en äventyrsplats till Gondica, författad av Erik Sieurin. Idelsö ligger någonstans i Vertiodbukten, men exakt var beror på var du som spelledare tycker att det är lämpligt.