Officiella äventyr

Din plats på jorden (pdf)
Din far har gått bort. Stopp. Begravningen äger rum söndagen den 30 april. Stopp. Testamentet läses upp efteråt. Stopp. Randall McLaren, advokat. Stopp.
Telegrammet var kort och koncist, helt utan känslor. Du kände desto mer, och det var aldrig någon tvekan om att du skulle åka hem, träffa dina syskon och återse ditt föräldrahem. Gården var inget märkvärdig, med en del sneda vinklar och ett tak som alltid tycktes läcka någonstans. Stallet var inte mycket bättre, när Colorados bittra vindar tog i var det dragigt och kallt därinne. Marken var riktigt bördig idag, men du kunde ännu minnas allt arbete ni haft med att få bort träd, stubbar och stora stenar. Trots att du aldrig egentligen velat bo där och bruka jorden permanent var det ändå din plats på jorden, din fasta punkt du alltid kunnat återkomma till och vila ut på oavsett vad annat som hänt. Dina vänner hade ofta följt med. Ni hade haft många trevliga stunder tillsammans med din far, men nu var det slut. Du hoppas dock att de tänker följa med dig tillbaka till Colorado ännu en gång, för att hedra hans minne.

Din plats på jorden är ett fristående äventyr som utspelar sig i Colorado år 1876. Anders & Tove Gillbring har skrivit äventyret och Håkan Jonsson illustrerat.

Hårda bud 1875 (pdf)
Trummorna, ropen och sångerna ekar genom det karnival-prydda New Orleans. Bland dödskalleprydda liemän, lättklädda dansöser, banjospelare och färgglada monster från helvetet smyger svartklädda revolvermän fram, med ett enda mål i sikte: er död! Men det är inte bara de som jagar er. Hack i hälarna följer New Orleans sheriff och hans mannar, som också vill se er hänga! Och allt detta bara för en väska fylld med papper... på kinesiska?
Hårda bud 1875 är ett actionladdat äventyr som utspelar sig under karnevalen i New Orleans. Magnus Seter har skrivit äventyret och Åke Rosenius illustrerat.

River Queen (pdf)
Välkommen till flodbåten River Queen och ett konventsäventyr fullt av maktintriger, mystiska försvinnanden och ond bråd död på en flodbåt längs Mississippi. Detta Westernäventyr skrevs ursprungligen för Borås Spelkonvent 2002, men har även spelats på SnöKon 2003.

De Oskyldiga (pdf)
Sugen på att äventyra i Montana? Då är Western-äventyret "De Oskyldiga" någonting för dig. Diligensrånare härjar återigen i trakten runt Virginia City, 10 år efter att vigilanteupproret krossade den ökända ligan "De Oskyldiga". Det är rollpersonernas uppgift att ta reda på vilka som nu ligger bakom. Då äventyret från början skrevs för BSK 2001 finns det färdiga rollpersoner till, men det går minst lika bra att spela med egna karaktärer. Äventyret är 24 sidor långt, inklusive alla handouts, illustrationer och kartor. Tove och Anders Gillbring har skrivit äventyret och Åke Rosenius illustrerat.

Domen i Desperado (Pdf)
Ett 12-sidigt konventsscenario i A4-format, som definitivt bör spelas med de färdiga rollpersoner som ingår.Rollpersonerna tillhör alla den ökända Grainger-ligan och är på väg undan lagen mot den mexikanska gränsen. Tove & Anders Gillbring har skrivit och Åke Rosenius illustrerat.

Det som göms i snö (Äventyret i Pdf-format)
Ett 5-sidigt äventyrsscenario i A4-format, som tidigare publicerats i Codex. Rollpersonerna får kämpa mot vädrets makter samtidigt som de kämpar för sina liv och sin sinnesfrid... Äventyret är förlagt till Colorado år 1874. Skrivet av Tove & Anders Gillbring, illustrerat av Åke Rosenius.

Hämnaren (Äventyret i Pdf-format)
Ett 2-sidigt äventyrsscenario i A5-format, som tidigare publicerats i SydCons konventsfolder 2000. Äventyret passar bäst om du väver in det som en parallellhistoria i din pågående kampanj. Skrivet av Tove & Anders Gillbring, illustrerat av Åke Rosenius.

Ritningens irrfärder (Äventyret i Pdf-format)
En riktigt maffig äventyrskampanj, från början planerad som supplement till Westerns förra upplaga. Ritningens irrfärder är ett 34-sidigt äventyr i A4-format, komplett med illustrationer och kartor, som utspelar sig i Arizona, nära gränsen till Kalifornien. Äventyret är tänkt att utspela sig sommaren 1873, men spelledaren kan lätt byta datum. Adam Mattsson och Erik Roos stod för originalidén, Tove & Anders Gillbring bearbetade den och Åke Rosenius illustrerade.

Vem klämtar klockorna för? (Äventyret i Pdf-format)
Ett 13-sidigt äventyr i A4-format, komplett med illustrationer och kartor, som utspelar sig i södra Kalifornien, inte så långt från gränsen till Arizona. Var konventsäventyr på BOVCon och Borås Spelkonvent -99, så det finns färdiga rollpersoner. Går dock lätt att konvertera så att det passar in i vanliga kampanjer. Äventyret är tänkt att utspela sig i början på 1880-talet, men om de färdiga rollpersonerna inte används går det bra att använda när som helst. Skrivet av Tove & Anders Gillbring, illustrerat av Åke Rosenius.

Ranchkrig i Hope City (Äventyret i Pdf-format)
Ett 9-sidigt äventyr i A4-format, komplett med illustrationer och kartor. Var konventsäventyr på KyrCon -99 och ChrisCon -00. Skrivet av Michael Leck & Lena Brännwall, illustrerat av Åke Rosenius. Hope City ligger någonstans i Montana. Äventyret är tänkt att utspela sig någon gång i mitten på 1870-talet.

Raton Pass (Äventyret i Pdf-format)
Ett 18-sidigt äventyr i A5-format, komplett med illustrationer och kartor. Tidigare publicerat i Runan #28. Skrivet av Anders & Tove Gillbring, illustrerat av Åke Rosenius. Raton Pass ligger mitt i det pass som utgör absolut bästa vägen att ta sig mellan Colorado och New Mexico. Plats- och personbeskrivningar samt två miniäventyr ingår.

Wyomings Vargar (Äventyret i Pdf-format)
Ett 28-sidigt äventyr komplett med illustrationer och kartor. Skrivet av Anders & Tove Gillbring, illustrerat av Åke Rosenius & Anders Gillbring (spelledarpersoner & kartor). Banken i Rawlins, Wyoming, rånas och ett uppbåd bildas där rollpersonerna ingår. Det finns sex färdiga rollpersoner, som även kan användas som spelledarpersoner.

Grande Station (Äventyret i Pdf-format)
Ett 8-sidigt äventyr komplett med illustrationer och kartor. Skrivet av Anders & Tove Gillbring, illustrerat av Åke Rosenius. Äventyret utspelar sig så gott som uteslutande på diligensstationen Grande Station i Colfax County, New Mexico.

Lewisons Testamente (Äventyret i Pdf-format)
Komplett äventyr med illustrationer och kartor. Anders Gillbring har skrivit och  Tomas Arfert illustrerat. Äventyret utspelar sig i New Mexico.

Konventskampanjer
2005 - Änglar & Skitstövlar
Änglar & Skitstövlar utspelar sig till större delen i Colorado 1876, samtidigt som valkampanjen om territoriet skall bli delstat eller ej. Kampanjen kretsar dock kring helt andra saker, som svindlare, offer, konspiratörer och pinkertondetektiver, sanningar, lögner och konsekvenser. Tove och Anders Gillbring står för text och intrig, Lukas Thelin för illustrationerna.

Hängd mans hämnd (pdf)
Första delen i Änglar & Skitstövlar. Hängd mans hämnd är ett 26-sidigt äventyr, komplett med illustrationer och kartor. Spelades ursprungligen på BSK 2004. Rollpersonerna är en grupp svindlare som återses då ledaren friges från Colorados Territoriefängelse.

I mördarnas spår (pdf)
Andra delen i Änglar & Skitstövlar. I mördarnas spår är ett 33-sidigt äventyr, komplett med illustrationer och kartor. Spelades ursprungligen på GothCon 2005. Pinkertons detektivbyrå anlitas av William Ralston Jr för att klara upp mordet på hans far och inte minst för att finna arvet på 500 000 dollar som saknas efter mordet. Bröderna Frank och Bob Hodge tar sig an fallet tillsammans med sina kollegor Sean McGregor och Helena Boyle. Ledtrådarna är till en början få, men mycket tyder på att en grupp svindlare under ledning av Clyde Carville kan vara de skyldiga.

Skuggor ur det förflutna (pdf)
Tredje och avslutande delen i Änglar & Skitstövlar. Skuggor ur det förflutna är ett 42-sidigt äventyr, komplett med illustrationer och kartor. Spelades ursprungligen på GothCon 2006. Bröderna Frank och Bob Hodge från Pinkertons detektivbyrå har slagit sig ihop med Clyde Carville och Jonathan Kincaid för att tillsammans avslöja vem som ligger bakom mordet på William Ralston.

2004 - Kejsaren av Mexiko
Kejsaren av Mexiko utspelar sig i Westerns kampanjvärld, söder om gränsen. Fransmännen har ockuperat Mexiko och satt Kejsar Maximilian på landets tron - med kyrkans goda minne. Tove & Anders Gillbring står för konstruktionen och Michael Gullbrandson för illustrationerna.

Vägen till Vera Cruz (pdf) (rollpersonerna i pdf)
Första delen i Kejsaren av Mexiko. Vägen till Vera Cruz är ett 19-sidigt äventyr i A4-format, komplett med illustrationer och kartor. Spelades ursprungligen på BSK 2003.

Dubbelspel i Durango (pdf)
Andra delen i Kejsaren av Mexiko. Dubbelspel i Durango är ett 30-sidigt äventyr i A4-format, komplett med illustrationer och kartor. Spelades ursprungligen på GothCon 2004.

Sista striden i Querétaro (pdf)
Tredje delen i Kejsaren av Mexiko. Sista striden i Querétaro är ett 27-sidigt äventyr i A4-format, komplett med illustrationer och kartor. Spelades ursprungligen på LinCon 2004.

2003 - Deliverance
Deliverance är namnet på Westerns konventskampanj år 2003. Vi är stolta över att kunna berätta att en av Sveriges bästa scenarioförfattare - Christoffer Krämer - står för denna tredelade historia där varje del fått namn efter det vapen som står i centrum: Colt, Winchester och Gatling. Kampanjen utspelar sig 1866, året efter det blodiga inbördeskrigets slut. Handlingen är förlagd till New Mexico, med staden Deliverance som självklart centrum. Tomas Arfert ligger bakom illustrationerna.

Christoffer Krämers scenariodagbok
Läs om arbetet med att skriva Deliverance-trilogin.

Colt (pdf)
Första delen i Deliverance. Colt är ett 52-sidigt äventyr i A4-format, komplett med illustrationer och kartor. Spelades ursprungligen på GothCon 2003.

Winchester (pdf)
Andra delen i Deliverance. Winchester är ett 44-sidigt äventyr i A4-format, komplett med illustrationer och kartor. Spelades ursprungligen på LinCon 2003.

The Complete Story So Far (pdf)
Inför sista delen kan du här läsa den officiella historien om vad som egentligen hände i de två första delarna.

Gatling (pdf)
Tredje och sista delen i Christoffer Krämers trilogi Deliverance. Gatling är ett 44-sidigt äventyr i A4-format, komplett med illustrationer och kartor. Spelades ursprungligen på SydCon 2003.

2002 - Expeditionen
Expeditionen är Westerns konventskampanj år 2002. En del av rollpersonerna skiljer sig rätt markant från Vilda Västerns vanliga persongalleri. Handlingen kretsar kring lord Hartingtons sökande efter Vilhelm Erövrarens Krucifix. Det är en actionpackad kampanj med mycket humor. Kampanjen börjar 1869 i Yuma, Arizona och fortsätter sedan genom hela landet längs den transkontinentala järnvägen för att så småningom avslutas i El Paso och Franklin Mountains. Tove & Anders Gillbring står för konstruktionen och Åke Rosenius för illustrationerna.

Mot Vidskepelsens Berg (pdf)
Första delen i Expeditionen. Mot Vidskepelsen Berg är ett 26-sidigt äventyr i A4-format, komplett med illustrationer och kartor. Spelades ursprungligen på GothCon 2002.

Tåg mot Soluppgången (pdf)
Andra delen i Expeditionen. Tåg mot Soluppgången är ett 38-sidigt äventyr i A4-format, komplett med illustrationer och kartor. Missa inte detaljkartorna över tågvagnarna, eller det faktum att samtliga passagerare i första klass finns med på bild. Spelades ursprungligen på LinCon 2002.

Mot Jesuiternas försvunna gruva (pdf)
Tredje delen i Expeditionen. Mot Jesuiternas försvunna gruva är ett 32-sidigt äventyr i A4-format, komplett med illustrationer och kartor. Äventyret utspelar sig till största delen i El Paso och Franklin Mountains. Spelades ursprungligen på SydCon 2002.

2001 - De Utstötta
De Utstötta var Westerns konventskampanj år 2001. Rollpersonerna får kämpa hårt i ett rasistiskt och intolerant samhälle där de själva befinner sig på botten. De enda de kan lita på är varandra, och innan kampanjen är slut har de fått kämpa mycket hårt. Kampanjen börjar 1874 i Texas, men tar med rollpersonerna upp till Wyoming. Tove & Anders Gillbring står för konstruktionen och Peter Bergting för illustrationerna.

Hemkomsten (Äventyret i pdf-format)
Första delen i De Utstötta. Hemkomsten är ett 23-sidigt äventyr i A4-format, komplett med illustrationer och kartor.

Uppbrottet (Äventyret i pdf-format)
Andra delen i De Utstötta. Uppbrottet är ett 28-sidigt äventyr i A4-format, komplett med illustrationer och kartor.

Uppgörelsen (Äventyret i pdf-format)
Tredje delen i De Utstötta. Uppgörelsen är ett 29-sidigt äventyr i A4-format, komplett med illustrationer och kartor.

2000 - Dollartrilogin
Dollartrilogin var Westerns konventskampanj år 2000. Spaghettikänslan ligger tät över dessa äventyr med ruskigt bra prisjägare som alla är ute efter samma pengar. Äventyren utspelar sig alla i Mexiko och New Mexico.  Äventyren är tänkta att utspela sig sommaren 1882, men spelledaren kan byta datum. Tove & Anders Gillbring står för konstruktionen och Tomas Arfert för illustrationerna.

En kista full med dollar(Pdf-format: äventyr, rollpersonerna)
Första delen i Dollartrilogin. En kista full med dollar är ett 22-sidigt äventyr i A4-format, komplett med illustrationer, kartor och handouts (efterlysningsaffischer).

Dollar före döden(Pdf-format: äventyr, rollpersonerna)
Andra delen i Dollartrilogin. Dollar före döden är ett 25-sidigt äventyr i A4-format, komplett med illustrationer, kartor och handouts (efterlysningsaffischer).

En dollar till Djävulen (Pdf-format: äventyr, rollpersonerna)
Tredje och sista delen i Dollartrilogin. En dollar till Djävulen är ett 20-sidigt äventyr i A4-format, komplett med illustrationer, kartor och handouts (efterlysningsaffischer).

1998/1999 - The Mexican Connection
En episk konventskampanj i 5 fristående delar författad av Magnus Seter. Åke Rosenius har gjort merparten av illustrationerna, Anders Gillbring & Michael Leck kartorna. Handouts ingår. Färdiga rollpersoner ingår och äventyren bör spelas med alla dessa fem. Under kampanjen kommer rollpersonerna att kastas mellan Texas, Georgia och Mexiko.

Prologen (Äventyret i Pdf-format)
Första delen i The Mexican Connection utspelar sig under kriget mellan USA och Mexiko 1847. De fem rollpersonerna befinner sig i staten Texas, där de utför uppdrag åt den som betalar bäst. Till denna del har Kristopher Widell och Erik Sandberg gjort illustrationerna. 

Rollpersonerna del 1-4 i pdf-format
Aaron Broker
Brett Williamson
Chris Stevens
Devon Leclair
Ellie Stevens

I Hämndens Timma (Äventyret i Pdf-format)
17 år har gått sedan de mystiska händelserna i prologen. I skuggan av det stora inbördeskriget tar spelarna rollerna som ättlingar till förra äventyrets hjältar. Utan sin vetskap blir rollpersonerna indragna i ett nät av mystiska händelser; försvunna kartor, mexikanska banditer, hänsynslösa skurkar och ett blodsbesudlat arv. Det enda som kan rädda dem är om de tänker snabbt och skjuter säkert.

Dödens Land (Äventyret i Pdf-format)
I den andra delen av The Mexican Connection konfronteras rollpersonerna med det förflutna. Deras fäders mystiska uppdrag kastar dunkla skuggor, och detta leder våra hjältar djupt in i bergen nära den mexikanska gränsen. Kanske ska de nu få veta sanningen om guldet, de mexikanska banditerna, och vad som egentligen döljer sig på den plats som deras blodfläckade karta visar.

Flykten från Rio Pasa (Äventyret i Pdf-format)
Våra hjältar har hittat gruvan där deras fäder blev förrådda, och tre gravar. Men allt hopp är inte förbi. Någon överlevde den bittra striden för tjugo år sedan, och denne man sitter inspärrad i ett mexikanskt fängelse strax över gränsen. Om de kan rädda mannen, kanske han kan avslöja vad som ligger bakom mordet på Chris och Ellies far.

Duell i Ingen Mans Land (Äventyret i Pdf-format)
I den sista delen av The Mexican Connection återvänder våra hjältar till sin hemstad. Äntligen vet de vem som ligger bakom allt det som hänt, och vem som vet var resten av guldet finns. Guldet som deras fäder dog för. Men staden har hamnat mitt emellan nords och syds arméer, och har förvandlats till en måltavla för deras dånande kanoner. In i detta helvete måste rollpersonerna bege sig, för att utkräva rättvisa, och för att äntligen få svaret på sina frågor...

Inskickade äventyr
Mord i Raspberry Vale (pdf)
Läs det vinnande bidraget i Runans äventyrstävling för några år sedan. L-E Mickos har skrivit och tillsammans med sin hustru Karolina Bjällerstedt-Mickos illustrerat detta 19-sidiga äventyr. En klassisk mordgåta i en sömnig liten håla. Håller rollpersonerna
huvudet kallt?

Ökenrävar (pdf)
Michael Leck har skrivit och illustrerat detta 6 sidor långa äventyr som utspelar sig i Texas 1873. Det är en actionpackad historia med brutala mord, rånade armétransporter och mexikanska banditer.

Djävulens Högra Hand (i Pdf-format)
Djävulens Högra Hand är ett 2-sidigt Western-äventyr av Peter Hedman där en av rollpersonerna får tag på en väldigt speciell revolver. Äventyret går att använda i vilken Western-setting ni än spelar i. Nicklas Lundqvist har gjort illustrationerna.

1856: Kalla vindar över Kansas (Äventyret i Pdf-format)
Andreas Williamsson har skrivit och Nicklas Lundqvist har illustrerat det 13-sidor långa äventyret 1856: Kalla vindar över Kansas. Rollpersonerna slängs rätt in i de händelser som gjorde att Kansas blev ökänt som blodigt, och där motsättningarna inför det stundande Inbördeskriget var som starkast... Det är den första fristående delen av en planerad serie.

Ladies of Chaos (Äventyret i Pdf-format)
Ladies of Chaos är ett 6-sidigt Western-äventyr av Fredrik Derefeldt där rollpersonerna möter några förvillande lika damer, en oerhört envis och irriterande lagman och mystiska mordfall. Äventyret utspelar sig i den lilla byn Buffalo Creek, Texas, men kan lätt flyttas till andra platser i Western.

Den Svarta Karavanen (Äventyret i Pdf-format)
Den svarta karavanen är ett kort Western-äventyr av Magnus Seter (omarbetat till Western av Magnus Gustavsson) där rollpersonerna träffar på några mystiska resenärer någonstans i Arizonas eller New Mexicos ödemarker. Rollpersonerna dras sedan in i en virvel av händelser som leder till en våldsam sammandrabbning mellan resenärerna och anfallande banditer. Vilken sida rollpersonerna ställer sig på är upp till spelarna.

Guns of Deangelo (Äventyret i Pdf-format)
Ett 16-sidigt äventyr komplett med illustrationer och kartor. Skrivet av Fredrik Charpentier-Ljungqvist, illustrerat av Anders Gillbring (spelledarpersoner) & Fredrik Charpentier-Ljungqvist (kartor och apache-sidan). Guns of Deangelo utspelar sig i New Mexico.