Recensioner av Western


Tillhör du dem som gärna vill se lite recensioner, vad andra tyckt om ett rollspel, eller ett supplement för att avgöra om det är värt att införskaffa? Fullt förståeligt, det gör vi gärna själva också. För att hjälpa dig i informationssökandet har vi nedan sammanställt de ställen där vi vet att Western recencerats på. De som har recensionerna liggande på nätet länkar vi självfallet till och de andra som gett oss tillstånd återger vi direkt här.

Recensioner av Arizona

Rollspel.nu gav 15 poäng av 18 möjliga
Christoffer Fogelström recenserade Arizona och gav följande betyg: 5 (text), 4 (layout), 6 (innehåll). Det betygsystem de använder sig av är indelat i tre kategorier, som alla har sex nivåer. De olika kategorierna är text, layout och innehåll. Kategorin text är ett betyg för hur välskriven texten i produkten är, är språket bra, är det lättläst osv. Layout är illustrationer och hur texten är upplagd och till sist är det kategorin innehåll som står för vad rollspelet eller texten handlar om, hur bra den är. 1 är naturligtvis det lägsta betyget och 6 det högsta. Läs hela recensionen här.


Recensioner av Westernboxen

Rollspel.nu gav 15 poäng av 18 möjliga
Fredrik Derefeldt recenserade Westernboxen och gav följande betyg: 5 (text), 4 (layout), 6 (innehåll). Det betygsystem de använder sig av är indelat i tre kategorier, som alla har sex nivåer. De olika kategorierna är text, layout och innehåll. Kategorin text är ett betyg för hur välskriven texten i produkten är, är språket bra, är det lättläst osv. Layout är illustrationer och hur texten är upplagd och till sist är det kategorin innehåll som står för vad rollspelet eller texten handlar om, hur bra den är. 1 är naturligtvis det lägsta betyget och 6 det högsta. Läs hela recensionen här.


Recensioner av Western rollspelet
Rollspel.nu gav 16 poäng av 18 möjliga
Mattias Falck recenserade Western och gav följande betyg: 5 (text), 6 (layout), 5 (innehåll). Det betygsystem de använder sig av är indelat i tre kategorier, som alla har sex nivåer. De olika kategorierna är text, layout och innehåll. Kategorin text är ett betyg för hur välskriven texten i produkten är, är språket bra, är det lättläst osv. Layout är illustrationer och hur texten är upplagd och till sist är det kategorin innehåll som står för vad rollspelet eller texten handlar om, hur bra den är. 1 är naturligtvis det lägsta betyget och 6 det högsta. Läs hela recensionen här.

Daniel Hedengren i Drakens Tand
I början på -99 recenserade även det utmärkta webbfansinet Drakens Tand Western. Inga graderade betyg sattes. Läs hela recensionen här.

Sven Folkesson i Runan #28
Fansinet Runan hade en hel del Western i #28, bl.a. Sven Folkessons recension. Han gav inte något graderat betyg. Du kan läsa hela recensionen här.

Jonas Steverud på "Gamemaster's Refuge"
På hemsidan "Gamemaster's Refuge" har Jonas Steverud recenserat Western. Han ger inget graderat betyg, men säger bl.a. "Språket i boken är lättläst och medryckande och det är roligt att bara sitta och läsa regelboken som kvällslektyr. Western är ett av få spel som jag sett på senare tid som är givande att bara köpa för att läsa. Efter att ha läst det vill man verkligen sätta sig och spela!" Du kan läsa hela recensionen här.

Martin Lindholm i Sverox #9
Rollspelet Parabellums konstruktör Martin Lindholm recenserade Western i Sveroks förbundstidning Sverox. Han gav inte något graderat betyg, men vi hoppas snart ha hans tillstånd att återge recensionen här.


Recensioner av Laglöst Land
Rollspel.nu gav 14 poäng av 18 möjliga
Olle Johansson recenserade Laglöst Land och gav följande betyg: 5 (text), 4 (layout), 5 (innehåll). Det betygsystem de använder sig av är indelat i tre kategorier, som alla har sex nivåer. De olika kategorierna är text, layout och innehåll. Kategorin text är ett betyg för hur välskriven texten i produkten är, är språket bra, är det lättläst osv. Layout är illustrationer och hur texten är upplagd och till sist är det kategorin innehåll som står för vad rollspelet eller texten handlar om, hur bra den är. 1 är naturligtvis det lägsta betyget och 6 det högsta.
Läs hela recensionen här.

4.2 i Drakens Tand
Erik Lundell recenserade Laglöst Land för det utmärkta webbfansinet Drakens Tand. Du kan läsa hela recensionen här.

Johnny Särkkä & "Ant" i Sverox #12
Du kan hitta hela recensionen här.

Joel Bellander om Laglöst Land i Runan #34
I Joels recension av Laglöst Land hittar du bl.a. följande: "Överlag känns detta supplement prisvärt och ger spelledaren både hjälp med fakta kring hur det verkligen var i Western samt inspiration för att spela på båda sidor om lagen. Jag anser att supplementet är intressant just därför att det är så pass varierat och tar upp många olika saker som alla kan vara av intresse och dessutom är de flesta beskrivningar bra och väl upplagda."
Du kan läsa hela Runans recension av Laglöst Land här.


Recensioner av Westerns Spelledarskärm
Rollspel.nu gav 15 poäng av 18 möjliga
Marcus Väisänen recenserade Westerns Spelledarskärm och gav följande betyg: 5 (text), 5 (layout), 5 (innehåll). Det betygsystem de använder sig av är indelat i tre kategorier, som alla har sex nivåer. De olika kategorierna är text, layout och innehåll. Kategorin text är ett betyg för hur välskriven texten i produkten är, är språket bra, är det lättläst osv. Layout är illustrationer och hur texten är upplagd och till sist är det kategorin innehåll som står för vad rollspelet eller texten handlar om, hur bra den är. 1 är naturligtvis det lägsta betyget och 6 det högsta.
Läs hela recensionen här.

Joakim Johansson i Sverox #14
I decembernumret av Sverox finns Joakim Johanssons recension av Westerns Spelledarskärm med. Du kan läsa hela recensionen här.

Joel Bellander Westerns Spelledarskärm i Runan #34
I recensionen hittar du bl.a. följande omdöme: "Det är nästan så att jag kan rekommendera denna spelledarskärm även till de som inte brukar använda sig av sådana med tanke på det medföljande häftet. Dock är det i första hand skärm-älskare som starkt bör betänka ett köp av detta suplement."
Du kan läsa hela Runans recension av Westerns Spelledarskärm här.


Recensioner av Western Klassiker
Väl Godkänt i Drakens Tand

Erik Lundell recenserade Laglöst Land för det utmärkta webbfansinet Drakens Tand. Du kan läsa hela recensionen här.