Sanningens Pris
Beställ

Konstruktörer:
Tove & Anders Gillbring samt Lukas Thelin
Illustratör:
Lukas Thelin
Kartor:
Anders Gillbring

Releasedatum:
April 2014
Format:
20 sidor i tryckt bok
8 sidor handouts separat
6 rollpersoner på separata ark
Pris:
175 kr

 


Det skulle ha varit så lätt, allt de behövde göra var att hålla obehöriga på avstånd medan Professorn testade sin märkliga apparat. När testplatsen låg i Mojaveöknen lät det som lättförtjänta pengar. Självfallet visade det sig vara svårare än så.

Sandstormens vindar ryter och sliter i dem allihop. Hon kan knappt se handen framför sig. De måste hålla ihop och hitta skydd undan stormen innan de ens kan fundera på vad de skall göra åt de laglösa fähundarna. Det enda Mercedes är helt sjäker på är att hon inte tänker låta en oförrätt passera obemärkt. De skall få vad de förtjänar.

Och alla vet att det som händer i öknen, stannar i öknen...


Det Gyllene Ögat har tagits fram inför GothCon 2014. Äventyret är helt anpassat för den kommande fjärde upplagan av Western, men innehåller allt du som har den nuvarnade upplagan av Western behöver för att kunna spela som en fast träffmall och förklaringar av vad nya typer av regler innebär som Fördelar, Nackdelar och Specialiseringar).

Vill ni spela Det Gyllene Ögat i er vanliga Westernkampanj och med egna rollpersoner kan en del av de förkonstruerade rollpersonerna som ingår istället användas som spelledarpersoner, och en del av dem kan bytas ut mot era egna rollpersoner. äventyret är gjort för att passa Kampanjnivå.


Handouts till äventyret
Rollformulär Det finns 6 färdiga rollpersoner att spela äventyret med. De presenteras på 2 sidor var, där en sida har en bild och de olika värden som används i spel och den andra beskriver respektive rollperson, samt vad vederbörande vet om äventyrets bakgrund och de andra rollpersonerna då spelet börjar.
Rollformulär Äventyrets 12 viktigaste personer presenteras inte bara på rollformulären samt i beskrivningen av spelledarpersoner, utan även på varsitt kort som är lättare att visa under spel. På framsidan syns bara bilden på personen och vad de heter. På baksidan kan spelledaren snabbt hitta alla de viktigaste värdena för respektive person.
Karta I äventyret ingår 2 kartor i färg. En översiktskarta av Mojaveöknen samt en platskarta.
Handout Ytterligare handouts är information om Legenden om Cibolas sju gyllene städer, utdrag ur conquistadoren Alonso Lopez da Silvas dagbok samt kort med symboler som rollpersonerna kan träffa på ute i öknen.