Sanningens Pris
Beställ

Konstruktörer:
Tove & Anders Gillbring
Illustratör:
Lukas Thelin
Kartor:
Anders Gillbring

Releasedatum:
April 2013
Format:
28 sidor i tryckt bok
12 sidor handouts separat
7 rollpersoner på separata ark
Pris:
175 kr

Bäst på GothCon 2013
Utsett till bästa scenario, bästa plott, bästa rollpersoner, bästa estetik och bästa användbarhet. Scenariot blev även spelledarnas favorit.


Charles trodde inte sina ögon, men mannen som rånade tåget såg precis ut som hans barndoms hjälte Det Svarta Lejonet. Alla detaljer i klädsel och utseende stämde, men ändå var något fel. Det Svarta Lejonet var en räddare i nöden och de förtrycktas hämnare, en hjälte alla svarta barn på Georgias plantager viskat om när de vita inte hörde. Visst hade Det Svarta Lejonet agerat med vapen i hand och en och annan brutal förman som använt piskan lite för ofta hade plötsligt själv fått en randig rygg. Det hade bara varit under några få år, innan Det Svarta Lejonet försvann. De flesta trodde att de vita dödat honom. Det Svarta Lejonet ombord på tåget levde, men är en simpel rånare långt från Georgias plantager.

Mannen i Svart har tagits fram inför GothCon 2013. Äventyret är helt anpassat för den kommande fjärde upplagan av Western, men innehåller allt du som har den nuvarnade upplagan av Western behöver för att kunna spela som en fast träffmall och förklaringar av vad nya typer av regler innebär som Fördelar, Nackdelar och Specialiseringar).

Vill ni spela Mannen i Svart i er vanliga Westernkampanj och med egna rollpersoner kan en del av de förkonstruerade rollpersonerna som ingår istället användas som spelledarpersoner, och en del av dem kan bytas ut mot era egna rollpersoner. äventyret är gjort för att passa Kampanjnivå.


Handouts till äventyret
Rollformulär Det finns 7 färdiga rollpersoner att spela äventyret med, varav 6 är med från start och 1 kan komma in under äventyrets gång. De presenteras på 2 sidor var, där en sida har en bild och de olika värden som används i spel och den andra beskriver respektive rollperson, samt vad vederbörande vet om äventyrets bakgrund och de andra rollpersonerna då spelet börjar.
Rollformulär Äventyrets 21 viktigaste personer presenteras inte bara på rollformulären samt i beskrivningen av spelledarpersoner, utan även på varsitt kort som är lättare att visa under spel. På framsidan syns bara bilden på personen och vad de heter. På baksidan kan spelledaren snabbt hitta alla de viktigaste värdena för respektive person.
Karta I äventyret ingår 4 kartor i färg: en översiktskarta över norra Texas och södra Indianterritoriet, staden Ennis, i Texas samt Turner's Point som är det Hell on Wheels som ligger längst västerut på Houston and Texas Central Railways järnvägslinje. Slutligen har rollpersonerna ett eget tåg till sitt förfogande under äventyret och det finns med en karta på hur de olika tågvagnarna ser ut.
Handout Ytterligare handouts är att Pinkertonagenterna har kort över några kända brottslingar i trakten och järnvägsdetektiven har sammanställt vad han vet sedan tidigare om de tågrån som har varit.