Följ arbetet bakom supplementet Mexiko

Konstruktörer:
Magnus Seter (bakgrund & fakta)
Anders & Tove Gillbring (äventyret I Djävulens Skugga)
Illustratör:
Michael Gullbrandson
Omslag:
Michael Gullbrandson
Releasedatum:
2006
Format:
Hårdpärm
ca 160 sidor
Karta (Mexiko & Chihuahua)
Rekommenderat butikspris:
Cirka 299 kr

Mexiko

- Hola, hombré!
Mannen var klädd i vita, säckiga kläder och hans ansikte doldes av den enorma sombrero. Thompson lutade sig fram över sadelknappen och lade försiktigt en hand på sin revolver. Med den andra torkade han svetten ur sin panna.
- Hello, stranger. Jag antar att jag är i Mexiko?
Han var inte säker på att han korsat gränsen. Det var nya trakter för honom, och med marshall Whytecliff i hälarna hade han inte haft tid att stanna och fråga om vägen förrän nu. Mexikanen vände sitt ansikte mot solen och Thompson blänades av ett kritvitt hånleende.
- Si, gringo. Mexiko är det. Härjat av krig, älskat av dess invånare. Tillflykt för banditer och desertörer, och de desperata som inte har nått att leva för.
Thompson kastade nervösa blickar omkring sig. Han kände på sig att något var fel.
- Eh, finns det nångonstans man kan få ett mål mat här i pueblon?
Mexikanen gestikulerade mot en låg byggnad, vit precis som alla de andra.
- Si! Bönor och kött, och ett glas pulque. För den som har guld!
Thompson såg hur två män klädda i unifrom klev ut ur tavernan och ställde sig ute på den dammig gatan. Rurales! Lagens män och banditer på samma gång. Han manade försiktigt på sin skimmel och nickade åt den hjälpsamme mannen. Om hans instinkter inte svek Thompson var han säker på att ryktet om honom och guldet han bar i sina sadelväskor nått före honom till detta heta helvete. Med handen på revolvern red han mot tavernan. Någonstans klämtade en kyrkklocka.

Mexiko, ett land i kaos, sårat av nästan ett århundrade av krig och politiska tvister. Ett land med potential till nya och spännande äventyr för Western. Kämpa som soldat i kriget mellan Mexiko och USA, eller kämpa mot Napoleons franska invastionsstyrkor. Var rebell eller bandit, herreman eller arbetare. Upplev ett land där kampen mellan kooperativa ideal och kapitalistiska teorier utkämpas på i städerna, på gårdarna, i bergen, varhelst uppsatta landägare skor sig på den fattiga befolkningen.

Boken om Mexiko tar också upp det vanliga livet för både hög som låg, ger inblick i vad man äter, hur man är klädd, hur man bor och vem man ber till. Och hur det mexikanska folket ser på gringos... och deras guld.

Sist i supplementet återfinns den stora äventyrskampanjen I Djävulens Skugga. Det är en stämningsfull och storslagen kampanj med flera deläventyr. En stor del av handlingen utspelar sig i den mexikanska staden Chihuahua, som därför presenteras i detalj och med stor karta.


Illustration ur Mexiko