Sanningens Pris
Beställ

Konstruktörer:
Tove & Anders Gillbring
Illustratör:
Lukas Thelin
Kartor:
Anders Gillbring

Releasedatum:
December 2012
Format:
24 sidor i tryckt bok
10 sidor handouts separat
5 rollpersoner på 4-sidiga rollformulär
Den nya Träffmallen på genomskinlig film
Pris:
175 kr

Jackson Beaumont spanar ut mot mörkret. Hade det varit värt det? Att stanna kvar för att få ut sitt arv? De fega kräken kommer när som helst, maskerade med vapen, facklor och rep. Men den här gången ska ingen dö. Åtminstone ingen som står Jackson nära.
Den här gången är de beredda. Marielle sneglar på Jackson. Hon hoppas yankeen skjuter lika bra som han snackar.
Nattens tystnad bryts av ljudet av hästhovar som närmar sig
och ljuset från facklor lyser upp beckmörkret. En grupp maskerade ryttare rider långsamt upp mot huset med dragna vapen.
Jackson gör en bygelrörelse med sitt Winchestergevär och hör det bekanta ljudet av en patron som laddas in i loppet.

Sanningens pris togs fram inför GothCon 2012 och blev en smygpremiär på den nya upplagan av Western. Sanningens pris trycktes upp i ett begränsat antal exemplar som nu är slutsålda, men vi har fått många som har hört av sig och frågat om det går att få tag på äventyret. Vi kommer därför att göra ett nytryck i begränsad upplaga - men med vissa små förbättringar. Omslaget ändras till den nya design som gäller för Western IV och spelarna får varsitt fyrsidigt rollformulär (istället för lösa blad som förra gången).

Sanningens Pris innehåller allt som behövs för att ni som har Westerns nuvarande upplaga skall kunna spela det, som den nya träffmallen och att rollpersonerna får en beskrivning av just sina fördelar, nackdelar och specialiseringar - vilket annars är nyheter som kommer ut först med de nya grundböckerna.


Handouts till äventyret
Rollformulär Det finns 5 färdiga rollpersoner att spela äventyret med. De presenteras på varsitt fyrsidigt rollformulär, där första sidan har en bild på rollpersonen och de spelvärden som kan användas i spel. En sida går igenom vilka fördelar, nackdelar och specialiseringar de olika personerna har och beskriver hur de fungerar. De övriga två sidorna beskriver de olika personerna och vad de vet om äventyrets bakgrund då spelet börjar.
SLP Äventyrets 17 viktigaste personer presenteras, utöver på rollformulären och i beskrivningen av spelledarpersonerna i äventyret, även på varsitt kort. På framsidan, som med fördel kan visas för rollpersonerna, syns bara bilden på personen och vad vederbörande heter. På baksidan kan spelledaren snabbt hitta alla de viktigaste värdena för respektive person.
Karta I äventyret ingår 4 kartor i färg: en översiktskarta över trakten, den närmaste staden, samt en översiktskarta och en detaljkarta över den plantage i Mississippi som är äventyrets nav.
Handout Ytterligare handouts är ett telegram och lite grand om den förbannelse som sägs vila över plantagen Maison Belle och familjen Beaumont.

Träffmall

Den nya träffmallen till Western. Precis som tidigare är det ett sikte på en genomskinlig film, men nu är formen lite mer oval - och mitt i prick är numer 30 och inte 50.