Konstruktörer:
Anders Gillbring & Tove Gillbring
Illustratör:
Tomas Arfert (skärmen)
Åke Rosenius (spelledarboken)
"Ant" Apachen (The Trinidad Herald)
Releasedatum:
November 1999
Format:
Tredelad skärm
40 sidor regler och äventyr
8-sidig tabloidtidning (The Trinidad Herald)
Rekommenderat butikspris:
Cirka 169 kr


Westerns spelledarskärm består av de tabeller och uppgifter som är bäst att ha tillhands för spelledaren under spelets gång. Den del av skärmen som är vänd mot spelarna består av en ny originalbild i fyrfärg signerad Tomas Arfert, samt tabeller spelarna kan tänkas vilja ha tillhands (t.ex. färdighetslistan).
Se hela Spelledarskärmen

Med skärmen följer den 40-sidiga spelledarboken, vars 8 första sidor innehåller ytterligare regler. Här finns nya träffigurer på personer i olika ställningar, vinklar och skydd, ryttare sedd framifrån och bakifrån samt skryt- och övningsmål som flaskor, burkar och mynt. Spelledaren hittar två nya sidor spelledarpersoner med generaliserade värden (bl.a. gruvarbetare, slagskämpe, trapper, präst, redaktör och vapensmed). Tips och inspiration på möten för rollpersoner som färdas i vildmarken medföljer också. Om spelledaren vill kan han använda tabellerna för att slumpa fram möten.


Förhandstitt på
The Trinidad Herald

Äventyret är en 32-sidor lång äventyrskampanj. Rollpersonerna kommer att hamna mitt i händelsernas centrum då befolkningen i Las Animas County, Colorado, skall utse ny sheriff. Rollpersonerna upptäcker snart att allting inte står rätt till... Det är upp till rollpersonerna att avgöra hur djupt de vill undersöka olika skandaler och om de vill ge någon sheriffkandidat sitt stöd. Hur de agerar avgör vem som representerar lagen i Trinidad de närmaste två åren.

Till äventyret medföljer en 8-sidig tabloidtidning som handout. Tidningen heter The Trinidad Herald och kan ge vakna rollpersoner bättre känsla för staden, stämningen och en hel del värdefulla ledtrådar till äventyret. Även fristående äventyrsuppslag kan hittas här. Äventyret är tänkt att utspela sig i oktober 1874.