Konstruktörer:
Anders & Tove Gillbring
Illustratör:
Åke Rosenius
Omslag:
Tomas Arfert
Releasedatum:
December 1998
Format:
Mjukpärm eller Hårdpärm
248 sidor
Bilagor:
A2-karta över den amerikanska västern
Rollformulär (fyrsidigt)
Träffmall (tryckt på genomskinlig film)
Rekommenderat butikspris:

Mjukpärm: 249 kr
Hårdpärm: 299 kr


Western utspelar sig i Västern-mytens klassiska miljö och ger en god inblick i en dynamisk och spännande epok. Här möter rollpersonerna kallhamrade desperados, skoningslösa prisjägare, omutliga lagmän, tappra indiankrigare, korrumperade indianagenter och svavelosande domedagspredikanter. Det är en plats och en tid dit civilisationen ännu inte hunnit. Western är också en värld där myten är levande och tron kan försätta berg.

I skuggan av det ödesdigra inbördeskriget finns bitterhet och motsättningar kvar. Många fd soldater har sökt sig västerut med sina krigserfarenheter som enda kapital. Ranchkrig blossar upp, guldruscher lockar tusentals lyck- sökare, byar lever i skräck för stora banditgäng och rättvisa skipas av den som drar snabbast. Western är ett spel för äventyrare och hjältar.

Western publicerades första gången 1989 under varumärket Lancelot Games. Denna tredje upplaga är en total omarbetning. Reglerna är enkla, snabba och visuella.Bakgrundsmaterialet är omfattande och inspirerande. Med spelet följer en A2-karta över västra Amerika 1877.